Reisedag. Fra Don Khong til Bolaveanplatået

Bussen kom for å hente oss. En slags forvokst folkevognsbuss med klappseter i midtgangen, sånn hvis det skulle bli trangt. Fullstendig nedslitt, sprekt frontrute, full av rødt støv, alle vinduer og dører på vid gap. Av gårde med seg. Foruten sjåføren billettsjefen og bagasjegutten (hvis tær vi har avbildet), inneholdt bussen tre damer. Jeg begriper ikke hvordan de gjør det! Disse damene var på bussen før oss. De var rene og pene og nystrøkne. Vi presenterte også oss selv rene og vaskede, om ikke så strøkne. Ved ankomst i Pakse to timer senere er damene fremdeles rene og pene, mens vi ser ut som om vi har tilbragt en uke i sandkassen med å kaste sand på hverandre.

Nåja- vi kom oss til Pakse, og det i en buss med behagelige seter, god lufting og ingen vemmelig aircon.

Vel fremme hadde i alle fall jeg sett for meg en aldri så liten tissepause, men det var feil. Vi var ikke før kommet ut av bussen før noen hadde skaffet seg rede på hvor vi skulle og fikk oss til å skynde oss opp på lasteplanet for neste transportetappe. En fikk plass på planet, en fikk sitte på et malingsspann på grinda utenfor planet, og sistemann fikk ståplass helt bakerst. All bagasje usikret på taket, en av sekkene skviste i stykker noe tvilsom frukt der oppe. Ståplassen var ved siden av en tønne med levende fisk. Levende fisk spreller og griser på naboens bukse. Mye.

Det ble raskt kjøligere ettersom bakken gikk oppover, og vi var ganske fornøyde med ikke å ha valgt å sykle. Maken til seig bakke tror jeg man skal lete lenge etter..

Bussen (jeg kaller det buss i mangel av et bedre ord, det er strengt tatt en lastebil med to benker, en presenning og mange mennesker) stoppet for å kaste av en sekk med mel, og plutselig innså vi at vi antagelig også burde hoppe av, ettersom et veiskilt fortalte at hotellet vårt befant seg i enden av en stikkvei der vi sto. På med sekkene, og av gårde i pilens retning, og med håp om at en eller annen faktisk husket hotellets navn. Det var ikke langt.  Noen få hundre meter senere åpenbarte det seg en sti inn i skogen, og noen meter ytterligere ble vi møtt av dette

 

 Bildet klarer ikke å gjengi hverken hvor bratte fjellsidene er, eller hvor langt fallet går. Det er betraktelig mye kaldere her oppe, snaue 23 grader, og det er en del vind. Vi skal bo i en trehytte, og vi gleder oss til tur!

 

 

2 kommentarer

Victoria Larsen

12.01.2017 kl.13:11

Jeg håper du får en fin torsdag :-)

Hild favang

19.01.2017 kl.15:51

Takk for følge på turen,jeg har kost meg ved å lese reisebloggen. Skulle ønske at jeg var med dere. Og selv om jeg vet at dere er voksne, kloke og reisevante damer så er jeg glad dere er trygt hjemme igjen. Klem fra mamma Hild

Skriv en ny kommentar

hits