Irriwaddydelfinen



Da vi var ved Irriwaddy i Myanmar for et par år siden, var en av de tingene vi gjerne ville se, delfinen som har sitt navn herfra. Kortsnutet og rar og utrydningstruet vil vi gjerne se dem om det lar seg gjøre uten å gjøre skade på den gjenværende bestanden. Den gangen hadde vi ikke hell med oss. Vannstanden var lav og båtene var sluttet å gå for sesongen. 

Så lett kan man likevel ikke gi seg, og denne gangen har vi lagt inn flere stopp der vi vet at disse delfinene fremdeles holder til i små grupper.

Kraie er det første av disse, og vi hadde egentlig ikke trodd vi skulle se dem. Tuk tuk ble organisert, og han tok oss med til elvestedet. Da vi gikk ned trappen til båtene, bredte elven seg ut foran oss i all sin velde, og det viste seg etterpå at den sammme tanken hadde oppstått i alles hoder; Dette er Mekong!

Båtmannen tok oss ut i elven og et godt stykke oppover, før motoren ble skrudd av og vi fløt langsomt nedover elven. Mens verden langsomt dro seg forbi, visste vi at selv uten en eneste delfin, ville formiddagen arkiveres i godboka.Plutselig var de der! En mor med kalv (heter det kalv hos delfiner?). Etterpå ennå et mor/barn - par, og et voksent par, samt en eller to som svømte alene.



Vi satt lenge i fred og ro der ute og så på dem. På forhånd hadde jeg tenkt at de i grunnen var litt stygge, men der tok jeg feil. De er grasiøse og veldig fine. Bildene ble kanskje ikke all verden, men de vi har i hodene våre er riktig flotte!

 

#irriwaddydelfiner #kratie #kambodsja #turdamene #mekong #elvebåt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits