Fra Kompong Cham til Kratie- en slags meditativ øvelseVi bestilte bussbilletter, og undersøkte hvor lang tid det ville ta å dra til Kratie. Vi visste at det er to ruter opp, en lang og en kort. Å bruke feriedager til å sitte på en buss har begrenset underholdningsverdi, så vi ba om den korte ruten på to timer, og regnet med at det ville ta i overkant av tre. Den hyggelige damen på Moon River undersøkte, fortalte oss at det var plass på bussen på ønsket rute, så vi betalte, ble hentet av tuktuken til avtalt tid, og dro for å vente på bussen. Bussen kom, ikke så altfor sent, bussansvarliggutten fikk omrokkert bagasje og passasjerer og vi var avgårde. Bussn var varm, luftingen så som så, og veiene delvis asfalterte.

Etter en drøy time så vi en markør som fortalte at det var 119 km til Kratie.

Temperaturen økte ettersom kaldluften ble mindre og mindre kald, og motoren mer og mer varm. Motoren som vi for øvrig satt på toppen av.

To timer senere fortalte markøren at det var 123 km til Kratie, og da visste vi plutselig to ting. 

A- vi er på feil rute, selv om vi er på vei til riktig sted.

B- det er snart tissepause

tisse-, spise- og drikkepause ble gjennomført, motoren ble grundig spylt med kaldt vann, og siste strekk ble gjennomført.

Vel fremme hadde vi grundig gjennomkokte hjerner, vi var bekymret for om vi hadde pådratt oss varmeutslett på rumpa, og vi kjente oss støle i kropp og sjel. Etter litt hvile, litt mat, en øl eller to var vi klare for en tidlig kveld, helt til mørket falt på, og imamen, den lokale diskoen og et klokkespill satte i gang i skjønn forening.

Nå er vi i baren, spiller yatzy og venter på bedre tider..

 

#kambodsja #buss # kratie #kompongcham #grusomkakofoni

Én kommentar

Hild favang

02.01.2017 kl.22:09

Det er så kjekt å følge dere på reisen, flotte reisebrev. Ser hver dag om det er nye breventyr fra dere. God reise videre.

Skriv en ny kommentar

hits