Kompong Cham

Vi har satt kursen nordover, til Kompong Cham. Dette er Kambodsjas tredje største by, og det er bare noen mil til Phnom Penh. Forskjellen er enorm! Kompong Cham er (etter forholdene) en ren og pen by, med et behagelig tempo. Det selges mopeder i stor skala, og det er langt færre biler å se. Også her gymmes det iherdig på strandpromenaden, og ved daggry er det en slags aerobic i grupprform som man kan delta i om man ønsker.

Aerobic klokken seks er for heftig for oss, så vi tok oss enda en kaffe i stedet..

 

Byen har en fin bro over Mekong, og en kilometer lengre ned langs elven er det en bambusbro på flere hundre meter, over til en øy i elva. Denne konstruksjonen vaskes bort hver regntid, og hvert år når regntiden er over bygges den opp igjen. Vi måtte jo prøve, og det var en sær og flott opplevelse! Det kjentes ut som å gå på en mellomting mellom snø og sand, det bråkte voldsomt, kjøreretningen var noenlunde valgfri, og alle var med. Til fots, på sykkel, på moped eller i bil, og vi traff også en liten lastebil. Ett felt på begynnelse og slutt, og to felt på midten.

Når det kom en bil, var det å holde seg fast i en staur på siden, håpe at det gikk bra, og tenke at vannet i Mekong sikkert er godt og varmt om det skulle gå galt.

Vi klarte det med bravur, og arkiverer denne broen sammen med U bein på listen over morsomme broer vi har tatt litt mot til oss for å krysse..

 

#kompongcham #kambodsja #bambusbro #turdamene #modige

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits