Madrid, Spania

Det er høst etter hvert, og mens kulda sniker seg inn både hit og dit, visste vi at vi hadde Madrid i vente.

I januar kom det en tekst fra en turdame; noen som blir med til Madrid i oktober?
De to andre damene er ikke så vanskelige å ha med å gjøre, så i begynnelsen av oktober satte vi alle tre kursen for Madrid, sol, varme, vin og tapas.

Turens mål var uttalt; vi skal drikke vin og spise tapas! 

Vi så oss nødt til å fly med Norwegian, og jeg misliker_noe_så_inderlig å fly med dem. jeg er ikke riktig sikker på om flyene deres er annerledes enn andre selskapers, men de er uten unntak trangere, med vonde seter.. ok, jeg skal la det bli med det. Ikke full Norwegianrant i dag.

Vi har begitt oss ut på Air bnb, og det var et trivelig bekjentskap. Vår vert ventet på oss, selv om vi var grundig forsinket, vi tok inn i en nydelig leilighet ved siden av slottet, la oss i deilige senger, og sov til langt på dag.

Da vi omsider kom oss ut av huset var klokken tolv på dagen, minst to av oss var mannevonde av sult, så vi gikk på matjakt.
Vi fant oss en hyggelig kafe, og fikk i oss litt mat, litt juice og litt kaffe. Klar til å starte dagen!!

Minst to hundre meter ble tilbakelagt før lunsj - litt mat og litt vin.

Vi tok oss en kjapp tur i en handlegate eller to, før vi fant dagens andre lunsj - tapas og vin!
Til alt hell rakk vi hjemom før middag - mer mat!

På dag to sto vi riktignok opp tidligere, men ettersom vi fikk dagens første frokost hjemme, var vi ikke ute så mye tidligere.

Dagens andre frokost ble inntatt på veien mot Prado og en planlagt lunsj i parken.
Køen utenfor Prado viste seg å være hundrevis av meter (eller noe sånt), så vi gikk på et bakeri og fikk croissanter, brownies og vin som trøst. Fine bakeriet sitt. Etter at blodsukkeret igjen var hevet, trasket vi over rundkjøringen til butikken som inneholdt dagens lunsj.

Om du noensinne er i Madrid, og temperaturen er levelig, så skal du gå til Mallorca for å handle lunsj, og siden sette deg i parken for å spise den.
Denne butikken har alt et piknikhjerte kan begjære, og litt til. Påsmurte baguetter, croissanter og boller, kroketter og wraps og sikkert mye mer som jeg ikke så. Skinke og oster, salater, pesto og alt mulig annet. Etasje nr to inneholdt kaker og konfekter, og makroner ble behørig innkjøpt. Kjelleren inneholdt vin og vann.
Betal ved utgangen det du har samlet opp ved ditt besøk. De utstyrte oss til og med med kopper til å ha vinen vår i.
Av sted til parken for piknik - og dette er nok turens høydepunkt.

Fine parken
fine lunsjen
fine vinen
fine turdamene
fine Madrid <3

Vi rakk akkurat å handle inn litt frokostmat før vi gikk ut til middag på Paella Real. Middagen og vinen var utmerket, men dessert og kaffe var de ikke like flinke på. Summa summarum en helt grei restaurant. På den bedre siden av helt grei.

Turens siste dag tilbragte vi på søndagsmarkedet (etter frokost, så klart), El Rastro. Her selges alt under solen, og sikkert litt til. Det er ubeskrivelig mye folk, og saker og ting å se, og å spise.Vi kjente oss sultne etter å ha vandret på markedet, og gikk for litt vin og litt ost og litt skinke på et av skinkeriene, før vi satte kursen hjem til et Oslo med litt for sur vind, mandagsmorgenarbeid, og visshet om at det ikke er så lenge til neste gang.

 

#turdamene #madrid #oktober #høst #skinke #ost #vin #cava #tapas #spania

Én kommentar

elisebr

19.01.2017 kl.08:01

Så nydelig mat! :)

Skriv en ny kommentar

hits