Fottur på HardangerviddaDenne turdamen er så heldig å ha en mor som liker å gå i fjellet. Hun er langt mer fjellvant enn jeg er, og av og til er det godt å bare henge med, la noen andre ta seg av planleggingen, få en pakkeliste og dra på tur.

Vi tok tog fra hver sin side av fjellet og møttes på Geilo. Etter overnatting på hotell gikk vi fra Ustaoset til Tuva. Fin tur, også for meg som ikke er så altfor fjellvant. Grei stigning og ikke alt for langt. Mye vind gjorde at stoppene ble få og korte, men vidda er vakker enten det er sånn eller slik.Vi overnattet på Tuva, og du verden! Fine middagen, varme dusjen, trivelige vertskapet. Jeg har bare hyggelige ting å si om stedet.
Vakker regnbue fikk vi til og med på morgenkvisten :-)Dag to gikk vi fra Tuva til Hakkesetstølen. Vi klarte på ukjent vis å glemme å pakke opp kartet vi visste var korrekt, og tok for oss det ikkke_fullt_så_korrekte vi fikk utlevert på Tuva. Det kostet oss både kilometer og timer. Før vi kom frem var jeg mørbanket i kropp og sjel, og i grunnen mer enn klar for å overnatte under en egnet busk.

Sjelden har vel mat, dusj (og innedo!!) smakt bedre enn denne kvelden.
Turens siste dag var planlagt som en lett siste etappe, ned til Geilo, men undersiden av føttene var så såre at vi kapitulerte og tok en taxi ned.

Såre ben til tross, det har vært kvalitetstid med mor som gjerne kan gjentas :-)


Skummel flod som barske damene krysset!
 

#turdamene #reise #fottur #Norge #hardangervidda #Tuva #Hakkesetstøl

2 kommentarer

Hild favang

12.10.2016 kl.14:56

En kjekk tur for meg som mamma sammen med min datter. Jeg går gjerne nye turer, og skal da bruke kartet😊

turdamene

12.10.2016 kl.17:09

Hild favang: Vi får se om vi får til Rondane til neste år :-)

Skriv en ny kommentar

hits