Hyttetur i Eikedalen

Med hytten i Eikedalen som utgangspunkt var prosjektet mitt å finne noen lengre dagsturer, og det fant jeg.

Tur 1 gikk opp langs traséen til Samnangertrekket som i dag er nedlagt. På toppen var det en gammel slalåm startbod, den ga meg ly så jeg kunne spise tørr nistepakke.Videre over fjellet og ned til toppen av tvillingtrekket i Eikedalen skisenter. På veien over der snublet jeg over et rede med ryper,  små nøster skvatt rundt beina på meg og foreldrerypene var slettes ikke blid på meg. 

På kartet er det markert en sti fra Høysetet til Grøet. Denne prøvde jeg å finne, men jeg måtte stole på egen innebygd GPS og kom meg opp via toppen på Fjellheisen. Fant stien på toppen og fulgte den så langt den gikk. Da kunne jeg se Skeisvannet og gikk på øyemål. Å komme seg ned i Skeiskvanndalen gikk uten de største utfordringene og derfra er det tydelig sti og vei tilbake til hytten.
 

Tur 2 gikk fra hytten via Kvamseter langs Eikedalsvannet og opp Tordalen til Fossdalsseter. Turen gikk over myrlandskap med tydelig sti deler av veien, når stien forsvant gikk jeg i elveleie.  Et parti var steinete og derfor vil jeg gå på oversiden neste gang. 


Andre delen av turen fra Fossdalsseter og Jonshøgdi, rundt Fossdalsvannet og Heiavannet har tydelig sti og er det området av turen der man møter flest folk da det er et populært turområde for dem med hytte på Kvamskogen. 

Når jeg kom ned til Jonshøgdi kunne jeg gå langs veien til Wallemtunet,  men jeg valgte å gå inne i hyttefeltet.  Fra Wallemtunet er det tydelig sti over Skeishei, deler av den er merket med røde T. Når jeg kom på toppen av Skeishei regnet det, på vei ned til Skeiskvanndalen ble det opplett og noen solstråler til ettemiddagsmaten.

Fra Skeiskvanndalen er det fine veien hjem til hytten.

Hvor lange disse turene var i kilometer det vet jeg ikke, men jeg var ute i omlag seks timer hver dag.

#Eikedalen #fottur #Norge #Kvamseter #Eikedalsvannet #Tordalen #Fossdalsseter #Jonshøgdi #Kvamskogen #Wallemtunet #Skeishei

Én kommentar

Nina

12.07.2016 kl.15:33

Fine bilder fra fin tur :-)

Jeg tipper det er en jeger eller to som er misunnelige på den rypeskvettingen din..

Skriv en ny kommentar

hits