Kreta - til fots.


15.05.16. Vi tok buss fra Chania til Imbros. De andre ristet nok litt på hode av at vi valgte å gå av bussen for ravinevandring i dette været. Vi hadde tillit til yr.no og satset på at det skulle letne innen vi hadde spist lunsj og ble klare for fottur. Vi var heldige. Da vi skulle ta fatt på turen ble været riktig så bra. Denne ravineturen anbefales. Vi gikk den på ca 2 timer.

15.05.16. Imbros ravinen.


16.05.16
Våknet tidlig morgen i Sfakia. Klar for morgenkaffe, men ingenting var åpent. Mannen som klargjorde kafeen i bakgården disket likevel opp med kaffe til morgenfuglen. 

#kreta #Imbrosravinen #turdamene #fottur #kreta fottur Turen går videre langs E4 til Loutro. Det er to måter å komme seg dit. Man kan ta båt, eller ta beina fatt. Altså en landsby uten biltrafikk.


Loutro er ikke så store plassen

 


17. mai - frokost før vi tar fatt på turen fra Loutro til agia Romeli


Etter ca en time kommer vi til Marmara beatch. Et fantastisk sjarmerende lite sted. Det er en liten strand med krystallklart vann og en taverna. Vi hadde håpet på å bli her over natten, men de har bare tre rom og ikke noe ledig denne dagen. Vi fikk oss uansett en deilig 17.mai-lunsj og en pust i bakken før vi tok fatt på den resterende mila til Romeli.

Bilder fra E4-ruten mellom Loutro og agia Romeli:

Vi rakk heldigvis ferjen fra Romeli til Sougia. Dette strekket ønsket vi ikke å ta til fots. 

I Sougia fikk vi leid et rom hos en eldre dame. Selv om rommet ikke var helt tipp topp i forhold til standard, veide stemningen og utsikten fra balkongen opp for det:


I Sougia skjer det ikke stort, men en behagelig og hyggelig liten plass. Etter en hviledag for såre føtter bestemte vi oss for å gå Irini-ravinen:20.05.16 går turen videre til Paleohora. Det er ca 17 km med to stigninger på starten som kan være utfordrende - spesielt hvis det er veldig varmt. Vi var heldige med at det var litt disig den dagen vi gikk, men en slik tur krever en skikkelig rast. Da er det fint å finne en liten strand vi kan ha helt for oss selv en time eller to...Paleohora er ikke en stor landsby, men etter alle de små plassene vi hittil har oppholdt oss på, virket den ganske stor på oss. Det blåste ganske kraftig, så det ble ikke noe bading på oss her, men sjøen er fascinerende å se på i slikt vær: 22.05.16. Siste etappe: Paleohora - Elafonissi:
 

 

 

2 kommentarer

Henriette Celin

20.05.2016 kl.19:23

Et flott bilde (:

Nina

23.05.2016 kl.07:16

Ser deilig ut :-)

Skriv en ny kommentar

hits