Bláa Lónið

Den Blå Lagunen. Navnet bringer med seg nesten for lengst glemte ideer om en film som jeg faktisk ikke tror at jeg noengang har sett.
 

Nåja.. Det er turistfelle nr èn her på Island, og en vi har tenkt å gå i den med begge bena.
Nå er jo ikke Island noe billigere enn Norge, så legg deg på norske priser, så går det fint. Vi har bestilt på forhånd, og kommer tidlig. Hos damene er det relativt fullt, og jeg må lete etter et garderobeskap. Vel og vakkert gjennom garderoben, med håret grundig innsatt med balsam, etter oppskriften, vader jeg entusiastisk ut i det varme vannet.
Oh hellige.. Det er VONDT!
Jeg har nemlig i et anfall av korrekthet tatt vinterpelsen på bena, og dèt med høvel uten skum. Word to the wise - la pelsen være! Her er det damer og herrer i alle fasonger, farger og aldre, så kom som du er - det spiller ingen trille. Vannet er uansett ikke gjennomsiktig.
Etter en ti minutters tid har det verste gitt seg, og jeg synker ned i velbehaget.
Det er mange, mange mennesker her, men med unntak av et par grupper med amerikanere (som oppfører seg nettopp slik amerikanere alltid gjør) så er det fredelig. Dampen gjør sitt til at du har vansker med å se så mange metrene foran deg, og vi kjenner oss behagelig alene blant alle de andre. Vannet, dampen, fargen, og badevakten i full vinterhabitt gjør alle sitt til at dette er vel verdt å betale for. Det er ikke dypt, og det er en voldsom oppdrift, så dette er ikke et egnet sted for å svømme.
Det er et desto bedre egnet sted til å flyte av gårde, la tankene vandre, og ha det helt fantastisk.
Man kan flyte av gårde for en ansiktsmaske, en drink i baren, eller en tur i spaavdelingen, før man tar seg en pause, går opp for å spise en is, før man flyter videre et annet sted. Området er relativt stort.

Nesten alene

 

Den eneste tingen som trekker ned er restauranten.
Vi hadde bestilt bord, og gledet oss til en meny som så riktig lekker ut på papiret. Servitørene gjorde en flott jobb, men kokken var det verre med. Det hele minnet mest om at en kjøkkensjef hadde hatt store ambisjoner, mens kokkelærlingen som skulle utføre jobben ikke klarte å følge opp. Det hele var smakløst, om enn pent dandert.
Ta heller en plastinnpakket ciabatta i kafeen og vent med måltidet til du er ferdig, og er et annet sted.

 

#Island #blålagune #bade #turist

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits