Hamburg om våren

Det er i grunnen ikke slik at vi ikke reiser om dagen, men det er mye slik at vi ikke husker på å oppdatere bloggen vår.

Nåja..

Denne helgen tok vi en tur til Hamburg - primært for å se/høre Sivert Høyem. Da han hadde konsert i Oslo hadde vi andre planer, og da var veien til Hamburg både kort og grei.

 


Tbanekart Hamburg
 

Vi reiste med eurowings nedover, som var et nytt bekjentskap for oss alle. Jeg for min del er strålende fornøyd. Ikke en eneste nasal flyvertinne i sikte, og - og dette kan ikke understrekes nok - jeg_hadde_plass_til_bena !
En flytur med et billigselskap for meg inneholder som oftest noen timer med ubehag fordi knærne mine dytter kvinnen/mannen foran meg i ryggen. Jeg er ikke spesielt lang, så hvordan dette er for folk som virkelig har lange ben vil jeg i grunnen helst ikke tenke på. 
Nåja - ikke her. Jeg hadde minst ti cm til gode foran knærne, og kommer definitivt til å fly med eurowings igjen. Helt grei meny å få kjøpt noe spiselig fra var det også.

Hotellsengene hadde noe underlige bumper og vinkler, men vi sov alle sammen. Lørdags formiddag ble tilbragt på shopping i byens trivelige handlestrøk, Alstadwasser ble inntatt, lunsj ble spist, sol ble satt pris på.

Min vane tro når vi er på helgetur, ble hodet dunkende og ullent, og jeg måtte legge meg i stedet for å reise på konsert. Konsertgjengerne fortalte om fin konsert, og det er jo alltid bra.

Søndags formiddag ble tilbragt på miniatyrmuseum, og aktiviteten kan anbefales! Museet er imponerende, både for sin størrelse, for sin detaljrikdom, og for sin utførelse. For den som har tid til å studere scenen foran seg etter som man går rundt, så er det noe nytt å se fra enhver vinkel. Til og med i bildene som ble tatt oppdaget vi ting vi ikke hadde sett da vi sto der.


Scene fra miniatyrmuseet
 

Skandinavia er tilgodesett med en egen utstilling, og både Heddal stavkirke og Ishavskatedralen er behørig beundret.

Vi vandret videre langs havnen, gjennom Alter Elbetunnell, før vi kjente gårsdagen i kroppen. 

Som de fornuftige, ikke lengre helt unge damene vi er, satte vi oss dermed på nærmeste pub for en liten forfriskning, før vi satte kursen hjemover.

En kort tur er også en tur, og det er bred enighet om å ta opp igjen bloggideen.

Jeg vant!

#tyskland #SivertHøyem #konsert #Hamburg #vårtur

2 kommentarer

Aage Favang

16.09.2016 kl.11:58

Kom helt tilfeldigvis over denne turen da jeg var inne og kikket på Turdamene. Siden jeg er far til en av turdamene så lurer jeg på om dette miniatyrmuseet i Hamburg er det som omtales som verdens største modelljernbane? Hvis det det er så lurer jeg på om dere har noen bilder der i fra?

turdamene

11.10.2016 kl.21:09

Aage Favang: Jeg vet ikke om jernbanen kommer inn her. Det var definitivt tog involvert, men jeg kan rett og slett ikke huske om det gikk over hele museet. Bildene som ble tatt var ikke av god nok kvalitet til at man kan se noe særlig :/

Skriv en ny kommentar

hits